1. Home
 2. Praktische fiches

Praktische fiches

Onze fiches zijn er om u te helpen: u kan er praktische raad en tips vinden voor in uw dagelijks leven, alsook meer specifieke informatie rond bepaalde onderwerpen.
In geval van twijfel, aarzel dan niet om uw hemofiliebehandelingscentrum op te bellen. Het verzorgende team zal u met plezier verderhelpen.

 • De factor toedienen aan uw kind

  Het leren toedienen van stollingsfactor aan uw kind is een belangrijke stap in het verzorgingsproces.

  Praktische fiche lezen
 • Kan mijn kind worden behandeld via perifere veneuze weg?

  Als de aders van uw kind het toelaten, wordt de behandeling via perifere veneuze weg sterk aanbevolen.

  Praktische fiche lezen
 • Centrale veneuze katheter

  Als uw kind nog jong is en fijne en moeilijk aanprikbare aders heeft, dan kan het gebruik van een centrale veneuze katheter om zijn stollingsfactor toe te dienen overwogen worden.

  Praktische fiche lezen
 • Een bloeding opsporen

  In geval van een bloeding moet er zo snel mogelijk worden opgetreden. U moet dus leren om bloedingen op te sporen zodat u onmiddellijk kunt reageren en eventuele complicaties kunt voorkomen.

  Praktische fiche lezen
 • Welke handelingen voor welke bloedingen?

  De kleine ongelukjes die achter elke hoek schuilen jagen schrik aan maar zijn in feite vrij eenvoudig te behandelen. Eerstehulpverlening volstaat doorgaans om deze bloedingen te stoppen. Voor grotere bloedingen moet onmiddellijk medische hulp worden ingeroepen.

  Praktische fiche lezen
 • Het huis verlaten

  Het is zover! Gedaan met school, je verlaat je ouderlijk huis ... je gaat naar de universiteit, de hogeschool of je gaat aan de slag.

  Praktische fiche lezen
 • Medische behandelingen

  Voorzichtigheid is belangrijk bij bepaalde medische behandelingen. Neem de volgende voorzorgsmaatregelen in acht om bloedingen te voorkomen.

  Praktische fiche lezen
 • Sport en activiteiten

  Lichaamsbeweging wordt aanbevolen aan hemofiliepatiënten. Sporten maakt het mogelijk om de spieren en de gewrichten sterker te maken en om ze te beschermen tegen de impact die ze dagelijks te verwerken krijgen. Het is een uitstekende manier om uw levenskwaliteit te verbeteren

  Praktische fiche lezen
 • Reizen

  Hebt u besloten om de trossen los te gooien? Vergeet dan niet om er met uw arts over te praten. Hij zal u tips geven die u zullen toelaten om optimaal en onbezorgd van uw vakantie te genieten.

  Praktische fiche lezen
 • Handhygiëne

  Infecties worden voornamelijk via de handen overgedragen. Een goede handhygiëne is dus cruciaal om besmetting te voorkomen, vooral op het moment van de behandeling. Enkele tips om u te helpen.

  Praktische fiche lezen